zondag 29 april 2012

Erobotica

Leuk artikel in de krant.
Over de opkomst van menselijke robots, zeer natuurgetrouw, die inzetbaar zijn voor allerlei hand- en spandiensten.
Voorzichtige experimenten zijn er op het gebied van woonzorg ondersteuning, maar in dit artikel ging het om geheel andere hand- en spandiensten: prostitutie.

Twee Nieuw-Zeelandse wetenschappers voorspellen dat in 2050 er op de Amsterdamse Wallen geen dames van vlees en bloed meer achter de ramen zitten maar robots.
Vroeger onderging menig jongeman zijn ontmaagding bij deze, vaak toch wat oudere dames van lichte zeden. "Op een ouwe fiets moet je het leren", zo stelde het spreekwoord.
Dat wordt dus nu een elektrische fiets.
Geweldig hoe oude wijsheden en nieuwe technieken naadloos in elkaar overgaan.
Hoewel naadloos toch ook weer een rare bijsmaak heeft als we het hebben over bovenstaande innovatie.

Op een bijgevoegd fotootje zie je de beide heren sjouwen met een prototype. Lijkt nog wel erg op die opblaasgevallen. U kent ze wel: een keer in de nek bijten en ze vliegen het raam uit.
Maar goed, de eerste Opel Kadett zag er ook anders uit dan de Insignia van nu, dus dat komt wel goed.
Het zou een wandelingetje langs de ramen in die mooie Amsterdamse buurt echter toch een andere lading geven, alsof je bij een elektronicazaak naar binnen kijkt.
Onze wetenschappers denken dat mannen een beter gevoel overhouden na seks met een robot in plaats van met een prostituee. Ik denk dat er ook mannen zijn die een beter gevoel overhouden na seks met een prostituee omdat ze al jaren seks met een robot hebben.

Het zijn natuurlijk wel weer mannelijke wetenschappers. Seksistisch als alleen manvolk kan zijn denken zij alleen aan damesrobots.
De dames onder u moet ik dus teleurstellen.
Geen George Kloonie.
Hoewel die mij trouwens veel eenvoudiger te maken lijkt, bepaalde onderdelen zijn al sinds jaar en dag op de markt, slechts een kwestie van wat handige assemblage.

Zou er een snoer aanzitten denkt u? Lijkt me wel een raar gezicht.
Of zouden ze op batterijen werken? Dat zou de term 'duracell konijn' wel weer in een heel ander daglicht zetten. Ik zie de nieuwe reclame al helemaal voor me: 'en waar andere dames het al na enige uren opgeven, weet DuracellDora van geen ophouden!
Je mag toch hopen dat het allemaal veilig is. Maar dat zal wel weer geregeld worden door de keuringsdienst van waren, al ben ik wel benieuwd hoe zoiets gekeurd zou moeten worden.
Blijft echter wel een raar idee als je aan haar oor knabbelt en je plotseling een stempel "TUV/DIN geprüft ISO 9001-8000" tegenkomt.
En voorzichtig aan hè, het kan natuurlijk stuk.
Je zou toch niet willen dat er op het moment suprême een zekering uit knalt.
Eén korte plof en u ligt met een kapotte, oversized stofzuiger in bed.
Geen condooms meer in de binnenzak.
Reservezekeringen.

De wetenschappers zien allerlei voordelen. Geen gedwongen prostitutie meer, geen SOA's, vrouwenhandel is overbodig, de 'dames' komen netjes per container uit Pyongyang.
Volgens de heren zou de gemeente de tarieven kunnen bepalen en zorg dragen voor onderhoudsbeurten.
Dat laatste klinkt dan toch weer een beetje vreemd.
 Lijkt me meer iets om uit te besteden aan de electronicazaken. Leuke stickers op de ramen: 'Every Day High Service, Low Pricing'.
Past ook helemaal bij zaken als BCC, Mediamarkt, Dixons, ze hebben al een eigen onderhoudsdienst en hebben ervaring hoe je etalages een beetje leuk aankleed.
Daarbij heb ik bij dit soort winkels toch al vaak het gevoel dat ik genaaid wordt en na een maand met iets blijf zitten wat ik nooit heb gewild.
De vraag die in het artikel ook werd gesteld: valt seks met een robot onder vreemdgaan? Zou je het uit kunnen leggen thuis? Zou je betrapt kunnen worden? Dat je het bonnetje vergeet uit je jaszak te halen?
'Zeg schat, leg mij eens uit wie Husqvarna is!'

En dan is er tenslotte nog het economische en ethische vraagstuk.
Wat te doen met al die aardige Oostblokdames die nu de ramen bezetten? Zal na het aspergesteken en komkommers plukken ook deze arbeid hen worden afgenomen door de voortschrijdende automatisering?
Het is de vooruitgang.
Je houdt het niet tegen.

Garnalen pellen.
Kijk, daar zie ik dan voor de dames van lichte zeden wel weer mogelijkheden.
Nederlandse, Noorse of Reuzengarnalen.
Want of je ze nou in hun jasje helpt
of eruit,

da's toch ongeveer hetzelfde.



4 opmerkingen:

  1. Hij is weer kostelijk, bedankt.
    Schijnt dat het nog verder kan gaan.
    Anno binnenkort hebben mannen ook geen relaties met vrouwen meer nodig. Mannen kopen gewoon een plastic echtgenote. Zie 'Lars and the real girl'.
    http://www.imdb.com/title/tt0805564/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig: als je op dit blog een reactie invoert geeft Blogger de melding: 'Bewijs dat je geen robot bent'.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Morge Paul hij is weer heel erg leuk en goed en het leest makkelijk weg.......

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weer een onwaarschijnlijk goed verhaal, Paulus, Chapeau !

    BeantwoordenVerwijderen